Twister perlon

Request a Quote

hans@basiqsystems.com
+31 6 29542126

Twister perlon

De Twister is zo ontwikkeld dat je deze eenvoudig kunt plaatsen in iedere gewenste plaats van de rail. Je hoeft deze dus niet vanuit de zijkant in te schuiven en door te schuiven tot de gewenste positie.

De Twister is uiterst veilig, sterk en je ziet het uiteinde van de kop NIET uitsteken aan de onderzijde van de rail (bv. in vergelijking met de Cobrahanger van STAS). Dit geeft een mooier en rustiger effect.

De Twisters passen ook in Artiteq en STAS rail, de STAS Cobra past echter NIET in de NEWLY rail.

PL100 Perlon met lus 100cm
PL150 Perlon met lus 150cm
PL200 Perlon met lus 200cm
PL250 Perlon met lus 250cm
PL300 Perlon met lus 300cm
PL500 Perlon met lus 500cm

De Twister is verkrijgbaar met een perlonkoord (polyamide met een dikte van 2mm.) en met een staalkabel (dikte 1.8mm.) in diverse lengtes variërend van 1 tot 5 meter.

De perlonkoorden kun je korter knippen maar beter is van niet, je kunt ze beter oprollen en achter het schilderij stoppen.

ADVIES: vervang de perlonkoorden na 5 jaar, perlon is een polyamide die onder invloed van direct UV-licht altijd kan uitharden waardoor de treksterkte kan afnemen. 

De staalkabel hebben hier uiteraard geen last van. Deze dienen echter ook niet afgeknipt te worden, de uiteinden van de staalkabel heeft een speciale afbrandbehandeling gehad, dit om het ‘raffelen’ van de staalkabel te voorkomen.

TIP: wil je TOCH de staalkoorden inkorten, knip deze dan af met een scherpe tang en doop het uiteinde in vloeibaar kaarsvet, dit voorkomt het raffelen enigszins.